7 parasta iOS 14 -ominaisuusominaisuutta: Mitä sinun tarvitsee tietää

Applen uusi iPhone -päivitys antaa sinulle tarkemman hallinnan siitä, mitä sovellukset tietävät sinusta - tarkasta sijainnistasi kamerarullan sisältöön.

7 parasta iOS 14 -ominaisuusominaisuutta: Mitä sinun tarvitsee tietää

Kuukausia kestäneen beeta-kehityssyklin jälkeen Apple on vihdoin julkaissut odotetun iOS 14: n suurelle yleisölle. iOS 14 tuo iPhonelle paljon uusia ominaisuuksia ja käyttöliittymäparannuksia, joita innokkaimmin odottavat aloitusnäytön widgetit ja aivan uusi App Library -käynnistin ja järjestäjä.



Kuitenkin, kuten odotimme yritykseltä, joka on ylpeä (ja markkinoi) yksityisyydestään, myös iOS 14: ssä on joitain merkittäviä uusia tietosuojaparannuksia. Nämä ominaisuudet tekevät kaiken sovellusten pysäyttämisestä tarkan sijaintisi seurannasta hälytykseen, jos salasanaasi on rikottu.

Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää iOS 14: n parhaista uusista yksityisyysominaisuuksista:



Arvioitu sijainti

Arvioitu sijainti rajoittaa sovelluksen tiedon sijainnistasi yleiselle alueelle. [Kuva: Applen kohteliaisuus]

  • Mitä se tekee: Jos aiemmin myönsit sovellukselle pääsyn sijaintiisi - joko kerran tai pysyvästi - se pystyi lukemaan tarkan sijaintisi niin kauan kuin annoit sille sijainnin käyttöoikeuden. Mutta iOS 14: ssä voit nyt myöntää sovellukselle pääsyn vain likimääräiseen sijaintiisi.
  • Miksi se on tärkeää: Joidenkin sovellusten, esimerkiksi sää- ja paikallisten uutissovellusten, ei tarvitse tietää tarkkaa sijaintiasi toimintojensa suorittamiseksi. Joten sen sijaan, että olisit antanut heille pääsyn täsmälliseen osoitteeseesi, voit nyt vain antaa heille pääsyn yleiselle alueelle, jolla olet. Tämän avulla voit pitää enemmän todellisia liikkeitäsi itselläsi.
  • Kuinka käyttää sitä: Napauta Asetukset -sovelluksessa Yksityisyys> Sijainti. Napauta sitten siellä näkyvien sovellusten luettelossa yhtä ja aseta Tarkan sijainnin valitsin pois päältä.

Kameran ja mikrofonin merkkivalot



Visuaaliset vihjeet kertovat nyt, jos sovellus haukkuu. [Kuva: Applen ystävällisyys]

  • Mitä se tekee: Näyttää värillisen ilmaisimen näytön yläreunassa, jos sovellus käyttää parhaillaan kameraasi tai mikrofoniasi tai on äskettäin tehnyt niin.
  • Miksi se on tärkeää: Olemme kaikki tulleet vainoharhaiseksi, että sovellus käyttää kameraamme tai mikrofoniamme tietämättämme. Nyt näemme visuaalisen hälytyksen heti, kun sovellukset käyttävät näitä ominaisuuksia varmistaen, että tiedämme, mitä tapahtuu.
  • Kuinka käyttää sitä: Jos sovellus käyttää tällä hetkellä mikrofonia, oranssi piste ilmestyy automaattisesti iPhonen näytön vasempaan yläkulmaan. Piste on vihreä, jos jokin sovellus käyttää tällä hetkellä kameraasi. Voit myös tuoda Control Centerin näkyviin, mitkä sovellukset ovat äskettäin käyttäneet mikrofoniasi tai kameraasi. Tämä ilmoitus tulee näkyviin Ohjauskeskus -näytön yläreunaan.

Rajoitettu pääsy valokuvakirjastoon

  • Mitä se tekee: Antaa käyttäjille mahdollisuuden myöntää sovelluksille pääsy vain tiettyihin valokuviin heidän kirjastossaan.
  • Miksi se on tärkeää: Monilla meistä on iPhonessa valokuvia, jotka ovat henkilökohtaisia. Nämä voivat olla mitä tahansa lapsistamme otetuista kuvista kuitteihin ja merkittävien muiden seksikkäisiin napsautuksiin. Aiemmin, kun sovellus tarvitsi pääsyn käyttäjän valokuvakirjastoon, ainoa vaihtoehto oli antaa sille pääsy kaikkiin kirjastoissasi oleviin valokuviin tai ei lainkaan. IOS 14: ssä voit nyt kuitenkin myöntää sovelluksille pääsyn vain valikoimaan valokuvia kirjastostasi.
  • Kuinka käyttää sitä: Kun iOS 14: ssä sovellus pyytää lupaa käyttää valokuvakirjastoasi, voit nyt napauttaa Valitse valokuvat… pyyntöjen ponnahdusikkunasta. Tämän avulla voit valita joukon kuvia kirjastostasi, joita sovellus voi käyttää. Kaikki muut kuvat ovat sovelluksen ulkopuolella.

Safarin tietosuojaraportti

Safarin avulla näet, miten jokin sivusto seuraa sinua. [Kuva: Applen ystävällisyys]

  • Mitä se tekee: Voit nähdä seurantalaitteet, joita verkkosivustot käyttävät pitääksesi sinut verkossa.
  • Miksi se on tärkeää: Digitaalisen yksityisyyden saamiseksi tarvitset läpinäkyvyyttä - kykyä nähdä kuka ja miten verkkosivusto tai yritys seuraa sinua. IOS 14: ssä Apple antaa käyttäjille tämän läpinäkyvyyden vierailluilla verkkosivustoilla. Näet nyt, mitä - ja kuinka monta - seuranta -verkkosivustot käyttävät seuratakseen sinua verkossa.
  • Kuinka käyttää sitä: Napauta Safarin osoiterivillä Aa -painiketta. Napauta sitten näkyviin tulevasta valikosta Tietosuojaraportti. Näyttöön tulee näyttö, jossa näkyvät kaikki verkkosivuston käyttämät seurantalaitteet.

Safarin salasanan valvonta

  • Mitä se tekee: Safari seuraa käyttämiäsi salasanoja ja ilmoittaa, jos jokin salasanoistasi on rikottu.
  • Miksi se on tärkeää: Salasanat ovat usein digitaalisen turvallisuuden heikoin lenkki. Monet ihmiset käyttävät edelleen samoja kahta tai kolmea salasanaa kaikissa kirjautumisissaan - ja useimmat ihmiset eivät vaivaudu tarkistamaan, onko heidän salasanansa vaarantunut tietomurron vuoksi. IOS 14: ssä Safari toimii salasanojen vartijana ja varoittaa automaattisesti, jos salasanasi on vaarantunut.
  • Kuinka käyttää sitä: Safari varoittaa sinua automaattisesti. Voit kuitenkin myös siirtyä Asetukset -sovellukseen ja tarkastella Salasanat -osion Suojaussuositukset -kenttiä. Siellä näytetään kaikki rikkoutuneet salasanahälytykset sekä linkit salasanan vaihtamisohjeisiin.

Yksityisyyden ravitsemustarrat sovelluksille

Jokaisessa App Storen sovelluksessa on nyt tietosuojaraportti. [Kuva: Applen ystävällisyys]

  • Mitä se tekee: Näyttää ravitsemustarrojen kaltaiset tietosuojakortit kullekin App Storen sovellukselle. Nämä tarrat kertovat, miten sovellus käyttää ja käyttää tietojasi.
  • Miksi se on tärkeää: Sovellukset keräävät kaikenlaisia ​​tietoja, joista emme ehkä edes tiedä. Nämä uudet sovellusten ravitsemustarrat näyttävät tietoja siitä, mitä tietoja sovellukset keräävät ja miten niitä käytetään-kaikki läpinäkyvässä, helppolukuisessa muodossa. Näin käyttäjät voivat tehdä tietoisempia valintoja siitä, mitä sovelluksia he haluavat ladata.
  • Kuinka käyttää sitä: Napauta mitä tahansa sovellusta App Storesta nähdäksesi sen kuvauksen. Vieritä sovelluksen tietoja alaspäin, kunnes löydät sovelluksen tietosuoja -osion, jossa näet uudet tunnisteet. (Huomaa: Tämä ominaisuus saattaa olla käytössä vasta tämän vuoden lopussa.)

Päivitä kirjautumalla sisään Applen kanssa



Hylkää nämä Facebook- ja Google -kirjautumistiedot saadaksesi jotain yksityisempää. [Kuva: Applen ystävällisyys]

  • Mitä se tekee: Voit siirtää sovellusten ja verkkosivustojen vanhat Facebook-, Google- ja sähköpostitunnukset yksityisemmiksi.
  • Miksi se on tärkeää: Yleiset Facebookin ja Googlen kirjautumistunnukset ovat tunnetusti antaneet molemmille yrityksille - sekä näitä kirjautumisjärjestelmiä käyttäville sovelluksille ja verkkosivustoille - valtavan määrän tietoja sinusta ja toiminnastasi. Kirjaudu sisään Applen kanssa, joka on otettu käyttöön iOS 13: ssa, vastaa tätä yksinkertaistettua kirjautumisprosessia, mutta säilyttää tietosi (jopa sähköpostiosoitteesi, jos niin valitset) sovelluksista ja verkkosivustoista - puhumattakaan Facebookista ja Googlesta.
  • Kuinka käyttää sitä: Kehittäjien on sisällytettävä mahdollisuus päivittää olemassa olevat tilit kirjautumaan sisään Apple -kirjautumistiedoilla. Tämän vuoksi voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin sovelluksesi sallivat sinun käyttää tätä uutta ominaisuutta. Mutta kun se on otettu käyttöön, sovellus opastaa sinua päivittämään tilisi kirjautumaan sisään Applen kanssa.